קנית אוכל ממקום שפתוח בצום

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/09/03 09:48 יא באלול התשסג

שאלה

הנני רגיל לקנות קפה חם בכוס חד פעמית כמעט מדי בוקר בבית קפה בדרכי לעבודה.

לצערי הרב ביום תשעה באב יצא לי לעבור ליד בית הקפה הזה בשעות הבוקר, וראיתי שהוא פתוח כרגיל ומס' אנשים יושבים ושותים ואוכלים בו.

מיותר לציין שלבית קפה זה יש תעודת כשרות.

שאלתי היא האם מותר לי להמשיך ולקנות שתיה\עוגות בבית קפה זה?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

אין איסור לקנות שם. אבל לדעתי מבחינה ציבורית לא ראוי לקנות אצל מי שאינו מכבד אותך - רק את כספך.

אני לא יודע אם להטיל עליו חרם כי אולי אינו יודע את חשיבות הענין ואת הפגיעה שזה פוגע בך. אני בטוח שאם הוא היה יודע כמה זה כואב לך - הוא היה מפסיק עם זה.
לכן הייתי מציע לדבר עימו קודם בנחת ובכאב ולא בהטפה וצדקנות חלילה. ולדעתי הוא יבין. ואם הוא גס רוח כל כך אתה לא חייב לקנות אצלו כשזה מזכיר לך את הכאב.

ויהי רצון שיקוים בנו ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים.

בהצלחה