קניות בספירת העומר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/03/02 09:56 יח בניסן התשסב

שאלה

שלום לרב שליט"א.

האם מותר לי ליקנות בגדים חדשים לאחר פסח???

אני תלמיד ישיבה ולכן לא אהיה בבית יותר מידי לכשאחזור לישיבה...

בשורות טובות ב"ה בקרוב

תשובה

בס"ד

מותר לקנות כל מה שאתה צריך. אין שום איסור ב"קניות" או ב"שהחיינו" בספירת העומר.
האיסור הוא ב"שלושת השבועות" שגם בהם נוהגים מנהגי אבלות ושם הזמן הוא קשה "בין המצרים" - לא

בספירת העומר הוא זמן טוב, כמו חול המועד בין שני מועדים. הכנה לקבלת תורה רק שבזמן החורבן לא הכנו טוב את עצמינו ולא נהגנו כבוד זה בזה ויצא מזה חורבן גדול. חורבן שקשור לשנאת חינם שלא תוקנה בשלמות עד היום.
תוקנה - אבל לא בשלמות.