קמיע של חמסה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/01/06 10:15 יט בטבת התשסו

שאלה

שלום כבוד הרב

בירצוני לשאול בעיניין קמיע חמסה. איך לתלות אותו על הקיר. עם היד כלפי מטה או מעלה.

ועם מה עדיף לפי התורה להסתובב בכיס לשמירה לילד או כל דבר אחר תודה רבה

תשובה

בס"ד

כלפי מטה, כמו היד של הבן אדם כשהוא הולך.

לשמירה על ילד הדבר היותר נכון הוא להרגיל אותו בתורה - שכשיש לו בראש מחשבות או פסוקים שלמד בבית הספר. זה הקמיע הכי פנימי שיש. ממש ממש על הלב.

ודבר שני שלא יסתובב במקומות שיש אנשים רעים שמחפשים את טובתם ולא את טובתו.

ודבר שלישי להרגיל אותו במידות טובות, שידע להתנהג נכון עם בני אדם. לדבר נכון וכד.

ודבר אחרון לתת לו בכיס ספר תהילים קטן עטוף בשני כיסויים.

בהצלחה