קידוש

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 12/08/02 22:02 ד באלול התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב!

מדוע קבעו קידוש בערב שבת על היין ולא על הלחם שכן גם הלחם חשוב ואף יותר מן היין?

בנוסף אם אני לא טועה ביום שבת (בבוקר) עצמו אין קידוש יש רק ברכת הגפן וקראו לו קידוש משום שלא יבואו לזלזל בו אם כן מדוע הקדימו את ברכת הגפן להמוציא?

תשובה

שלום לשואל,
הסיבה לקידוש ביין דוקא,כ יין ישמח לבב אנוש".
הקידוש של הבוקר נקרא קידושא רבא.להלן דברי הזוהר הקדוש בעניין זה.(זוהר כרך ב (שמות) פרשת ויקהל דף רז עמוד ב):"קידושא דיומא הא אוקמוה בורא פרי הגפן ולא יתיר, דהא ימא קאים לקדשא ליה מה דלית הכי בליליא דאנן צריכין לקדשא ליה בהני מלין כמה דאוקימנא, ולא אתקדש האי ליליא אלא בעמא קדישא לתתא כד שריא עלייהו ההוא רוחא עלאה, ואנן בעינן לקדשא ליה ברעותא דלבא לכוונא דעתא להאי, ויומא איהו קא מקדשא ליה, וישראל מקדשי בצלותין ובעותין ומתקדשין בקדושתיה בהאי יומא".
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני