קיבלתי על עצמי שמירת נגיעה - קשה לי!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/06/02 08:05 יד בתמוז התשסב

שאלה

לרב שמואל אליהו שלום רב!

אני מדריכה בסניף של בני-עקיבא ויש לי הרבה התלבטות בקשר של שמירת נגיעה.

ההתלבטות היא אם לשמור או לא? אני מדריכה כמעט שנה והבעיה היא שגיליתי שכל המדריכים שומרים נגיעה אז גם אני חזרתי לשמור (בעבר שמרתי ואז עברתי שינוי מאוד מהותי בחיי ולא שמרתי)

בעיקרון אני שומרת נגיעה היום אבל יש את הבעיה הזו: אני הולכת לחברות שלי לשבתות ויש חבר'ה של בנים שממש מכירים אותי טוב והם גורמים ליצרים הפנימים שלי לא לשמור נגיעה ואני כן רוצה אבל זה לא מתאפשר היצרים לא שולטים!! אני מנסה אבל לא הולך לי שאני איתם.

בתכלס אני עכשיו בהרבה התלבטויות אם לשמור או לא, אבל בעיקרון אני כן רוצה לשמור כי זה מה שבחרתי!!

אם תוכל לעזוור לי אני מאוד ישמח

בברכה

תשובה

בס"ד

אני מכבד אותך מאוד על ההחלטה שלך. אני מכיר את הקשיים שאת מספרת עליהם, הם כל כך ידועים וכל כך כואבים,,,,

אם את רוצה לעמוד בהחלטתך, את צריכה לצרף לה עוד החלטה תומכת. לא להביא את עצמך לידי נסיון. לא לבוא למצב שבו היצרים הפנימים מתעוררים. כי אז "זה לא מתאפשר היצרים לא שולטים!!"

אם את לא מביאה את עצמך לידי נסיון - את צוברת כח פנימי גדול כל כך שכשמגיעה שעת הנסיון - את עומדת בה בהצלחה.

אם אנו שוחקים את כוחותינו בנסיון אחר נסיון - הכוחות נשחקים ובסוף נשברים. לכן אל תביאי את עצמך לידי נסיון.

והעיקר - דעי לך ש(אולי) זו ההחלטה החשובה ביותר בחייך.
היא ההחלטה ששמירה עליה תעזור לך לעצב את עצמך כמו שאת רוצה ואת מאמינה בו.
היא תקבע מי יהיה בעלך בעתיד.
היא תקבע מה יהיה אופי חייך עד החתונה.
היא תקבע כמה אהבה ושמחה יהיה בניכם אחרי החתונה.
כמה אמון יהיה לך בבעלך וכמה אמון יהיה לו בך. לאיזה כיון תנוע האהבה שלכם. האם תהיה "הולכת ועולה" או "הולכת ודועכת"?

הרבה משמעויות חיוביות יש להחלטה שלך ולכן יש עליה הרבה "מניעות".

זה קשה כי זה שווה!!

ה' איתך!!

ברכה מעומק הלב להצלחה אמיתית בכל!!