קטניות בפסח למי שלא אוכלם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/03/02 06:36 ז בניסן התשסב

שאלה

ראשית כל ברצוני להתנצל על כך שאני מפנה שוב את שאלתי - אך זאת מכיוון שבטעות רשמתי את הדואר שלי לא נכון.

ברצוני לשאול את הרב האם אני שלא אוכל קטניות בפסח יכול לראות אחרים אוכלים?

ואם אפשר שהרב ייעץ לי איך למנוע ח"ו העלבה של אנשים שכן אוכלים קטניות וברצוני להתארח אצלם בחג, והייתי רומה שלא יבשלו עם משהו שיש בו חשש קטניות .

תודה רבה וחג כשר ושמח לרב,לבני ביתו ולכל עם ישראל

תשובה

בס"ד

מותר לך לראות אחרים שאוכלים קיטניות.
מותר לך גם לאכול בצלחות שהם אוכלים ובלבד שלא תאכל קטניות ממש.
מותר לך גם לאכול אוכל שבושל בסירים שבושלו בהם קיטניות.

כל זה בגלל שקיטניות הם לא חמץ.

לכן מותר גם להשהותם בבית במשך הפסח וכמובן שמותר לאוכלם אחר הפסח כי הם לא חמץ שעבר עליו הפסח.

חג כשר ושמח