קטן סוכן ארבעת המינים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 18/09/02 17:25 יב בתשרי התשסג

שאלה

שלום!

האם מותר לילד מתחת לבר מצווה להיות סוכן של ארבעת המינים (משיג קונים עבור מוכר 4 מינים ומקבל אחוזים מהרווח) מכיון שהוא קטן ולא יכול להקנות?

אפי

תשובה

ב"ה י"ג תשרי תשס"ג

לאפי שלום רב!

הביאור הלכה- משנה ברורה בד"ה לא בסימן תרנ"ח פוסק: "קטן הסוחר אתרוגים שקונה ומקנה יש למנוע לכתחילה לקנות ממנו, ובדיעבד אם יצא בו אינו חוזר לברך אלא יטול בלא ברכה"

ולכן יש להמנע מלקנות מקטן עד שיגע לגיל מצוות.

{הסיבה שהדין הוא רק לכתחילה כיון שחלק מן הפוסקים סומכים על ההלכה שמשהגיע לגיל הפעוטות כבן שבע או שמונה מקחו מקח, אבל רבים החמירו לגבי ארבעת המינים}.

בברכת מועדים לשמחה

בניהו ברונר

צפת