קורנפלקס

חדשות כיפה הרב בני לאו 10/04/02 16:27 כח בניסן התשסב

שאלה

לכבוד הרב!

האם צריך ליטול ידיים לפני אכילת קורנפלקס? ראיתי שיש ליטול ידיים לפני אכילת כל מאכל שמוטבל בשבעת המשקים שמקבלים טומאה, ובכללם חלב, לכן, האם צריך ליטול ולברך?

האם תוכל להביא מקורות הדנים בעניין?

תשובה

שלום לשלמה
דין נטילת ידים לדבר שטיבולו באחד משבעת המשקים נמצא בשולחן ערוך אורח חיים סימן קנח.
למעשה לא נהגו היום ליטול ידים על (וזה אחד מהשינויים שעושים בנטילת ידים לכרפס בליל הסדר). על ההימנעות בזמן הזה מנטילת ידים זו ראה בבאר היטב ס"ק יא ובמשנה ברורה ס"ק כ, שכתבו דראוי להחמיר וליטול.
מכאן לקורנפלקס, למחמירים הנוטלים - זה לא שונה משאר דבר שטיבולו במשקה, כמפורש במשנה מסכת מכשירין פרק ו ובמשנה ברורה שם ס"ק טז.
בברכה
בני לאו