קוקה קולה

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 10/03/02 05:34 כו באדר התשסב

שאלה

האם מותר לשתות קוקה קולה בארצות הברית או באירופה בלי שיהי על זה השגחה היות וכול הקוקה קולה בעולם נעשים באותם מוצרים וכמויות זהות.

תשובה

שלום בני
שוחתי בנושא הזה עם לישכת הכשרות של הרב לנדאו. הרב לנדאו נותן כשרות על קוקה קולה כאן בארץ ואומרים שהוא אחד מהיחידים בעולם שיודע את "סוד" המתכון של הקוקה קולה. נאמר לי שא"א לסמוך על מה שאומרים שבכל העולם המוצר הוא אותו דבר בדיוק. אלא אפשר לשתות רק היכן שיש הכשר כגון בארץ או הכשר o-u בארה"ב . ישנו ג"כ יצור כשר מידי פעם באנגליה.