קול אישה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/02/02 07:18 כו בשבט התשסב

שאלה

כבוד הרב, האם מותר לשמוע קול אישה ואם כן באיזה אופנים?

תשובה

1. אם כוונתך לשירה של נשים – אין אופן שמותר. יש מקילים כאשר כמה נשים שרות ביחד ולא ניכר קול אחת מהן ששרה "סולו". בשעת דחק - יש מסתמכים על דעה זו.
2. יש מחמירים לשמוע קול אשה מדברת ומתארת באריכות איזה ענין כיון שההקשבה אליה כרוכה בהתבוננות באשה ויוצרת קירוב גדול מידי. מי שמרגיש שזה מפריע לו – יכול וכדאי בהחלט להתרחק מדבר זה.
3. כמובן יש את ההלכה האוסרת להרבות שיחה עם האשה. כל אשה נשואה או אפילו מאורסת יודעת היטב כמה זה חורה לה כשהבעל\חבר\ארוס שלה מדבר באריכות עם אחרות.