קולנוע

חדשות כיפה הרב שי פירון 28/06/02 02:37 יח בתמוז התשסב

שאלה

האם מותר למי שפוסק כרמ"א, ללכת לקולנוע אחרי י"ז בתמוז ועד ר"ח אב?

תשובה

ב"ה

שלומות.

א. לכתחילה, ראוי בימים אלה להשקיע באבילות על חורבן הבית ובעיקר על כך שאנו לא ראויים לבניינו מחדש.
ב. הכל שאלה של מה האפשרויות האחרות.
ובכל מקרה אין ללכת לסרט משעשע או מצחיק.

ג. ובכלל, בהליכה לקולנוע, יש לבדוק היטב את מידת ההתאמה של הסרטים. לפעמים, "זה רק קטע קטן" אבל משום מה הוא זה זנשאר בזכרון. ובעיקר שיש הטועים לחשוב שבסרטים הבעיה היחידה היא ההחשפות לבעיות צניעות, ולא היא. מה עם שלל הבעיות הקשורות לתודעה של אלימות, למילים גסות? מה עם שלל רעיונות נוראיים הבאים בעטיפה נפלאה אבל הם מטפטפים רעל נורא בכל מה שקשור למוסד המשפחה?
לכן, גם בשלשת השבועות וגם בכל השנה ראוי להקפיד ולבחור היטב את הסרטים. שלא תחשוב שאני נגד סרטים. להיפך. בגלל שאני מעריך את כוחם, אני מציע להזהר שלא לטעות.

בברכה,

שי

בברכה,

שי