קודש וחול

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 27/04/02 14:39 טו באייר התשסב

שאלה

שלום,

אני עושה עבודהבנושא ציונות דתית וההיתי שמחה אם תענה לי על מספר שאלות:

1. מהו יחסנו אל החול?

2. האם פעולות כמו אכילה , שתיה וכד' הן קודש או חול?

תודה מראש

ה.ט.

תשובה

ב"ה כ"א אייר תשס"ב

להדס שלום!

תודה על שאלותיך. השאלות עוסקות בנושאים רחבים מיני ים, ולכן אענה לך בקצרה, תשובתי אינה תחליף ללימוד מעמיק בשאלות אלוץ

1. החול הוא המצע של הקודש, הקב"ה ברא את עולם החול כדי שעל גביו אנו נבנה את הקודש, ולאחר מכן אנו נרחיב את הקדושה לתוך החול עד שיוצר מצב בו החול יהיה קדוש. בארץ ישראל כל עניני החול מלכתחילה במעמד של קודש, האדמה קדושה, הצבא הוא צבא קודש כיון שהוא צבא ישראל וכן בכל המערכות הכלליות יש קדושה.
2. פעולות של אכילה וקדושה ניתן לעשותם קדושות אם אדם אוכל לשם שמים עייני ברמב"ם בשמונה פרקים, ולמעלה מזה אדם היודע לגלות את חלקי הקדושה בתוך החומר כפי שהדבר קרוי בספרי החסידות "העלאת ניצוצות" או למעלה מזה ראית כל החול כחלק מההתגלות האלוקית בעולם, שהרי הבורא מתגלה בכל הרבדים של הבריאה. כך שפעולות אלו עלולות להיות חמריות בלבד אם האדם לא יעשה אותן קדושות, אבל בהחלט אדם המברך לפני האוכל ואחריו ואומר דברי תורה על שלחנו יכול לקדש את מאכלו וכן לגבי שאר הפעולות החמריות שאנו עשים בעולם הזה.

יהי רצון שנזכה לקדש את כל מעשינו.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת