קהילה שאינה שומרת שבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/02/02 16:51 ד באדר התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שמוא אליהו שליט"א

שלום רב

שאלתי לגבי ציבור שברובו מחלל שבתות בפרהסיא

זאת אומרת חנויות פתוחות בשבת ונוסעים ברכבים

אך עם זאת מקפידים להתפלל יום יום באים לשיעורי תורה נותנים צדקה מכבדים רבנים מקפידם לעשות קידוש בשבת ועוד כהנה כהנה

שאלתי 1.איך מתייחסים לקדיש שלהם?

2.האם הם מיצטרפים למניין ?

3.אם הם רוצים לעבור לפני התיבה ביארצייט?

4.האם מתאבלים עליהם?

הערות:ישנה סכנה אמיתית של נישואי תערובת ושל התרחקות מוחלטת אם לא נדע איך לקרב אותם

אין צורך לפרסם את התשובה אך לידיעת כבוד הרב תשובתו מאוד מאוד חשובה

יורינו ושכרו כפול מין השמיים

תשובה

בס"ד

1- איך מתייחסים לקדיש שלהם?
לענות
2. האם הם מיצטרפים למניין ?
לבא"ח לא מצטרפים.
3.אם הם רוצים לעבור לפני התיבה ביארצייט?
לא אי אפשר
4.האם מתאבלים עליהם?
כן בודאי.

אם מי מהם רוצה לעלות לתורה אתם יכולים להיות בבעיה ולכן העלו מישהו אחריו שיהיו שבעה עולים בלעדיו. וכדאי יותר שיקרא את מה שהוא קרא.
ועוד יותר כדאי שכל העולם לתורה יאמר "חטאתי עויתי פשעתי" אפילו בשבת כדי שיעלה לתורה אחרי וידוי ואז יוכל לקרוא בתורה.

תשובות אלו ממור אבי הראשון לציון הרה"ג אליהו