קדיש כשההורים חיים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/02/02 14:54 א באדר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכב' הרב.

שאלתי היא בנוגע לקדיש יתום וקדיש דרבנן.

הפתחי תשובה בשו"ע אומר בקשר לקדיש דרבנן שאם שני ההורים החיים לא יגיד אדם קדיש יתום, אך קדיש דרבנן מותר.

משמע מזה שקדיש דרבנן מותר לאדם לאמרו במידה ואין קפידה מההורים. (ולכן גם אין לחשוש לעניין פתיחת פה לשטן).

שאלתי היא: כשיש יום שנה לפטירת אחות, בזמן ששני ההורים חיים, והאב אומר קדיש ביום האזכרה, אך האח מעוניין לומר גם הוא קדיש דרבנן וקדיש יתום, לעילוי נשמת האחות, וגם משום שהוא מרגיש צורך לעשות כן, האם יש עניין לאסור? (אחזור ואומר שמדובר במקרה בו שני ההורים מסכימים הסכמה מוחלטת ומפורשת).

תודה מראש. חג פורים שמח.

תשובה

אם ההורים מסכימים – אין שום בעיה.