קדושת ירושלים לעניין תפילה ומעשר שני

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 30/07/02 19:11 כא באב התשסב

שאלה

א. מה דין ירושלים של ימינו לעניין תפילה?

ב. מה דין ירושלים של ימינו לעניין הפרשת מעשר שני?

תשובה

"והשמותי את מקדשכם" - קדושתן אף כשהן שוממין. לפיכך ירושלים, הר-הבית והכותל המערבי עומדים עדיין בקדושתם.

א. "כמגדל דוד צוארך בנוי לתלפיות" - תל שכל פיות פונים אליו. לפיכך יש לכוון פנים בתפילה לארץ-ישראל (מי שמתפלל בחו"ל), לירושלים (המתפלל בארץ), למקדש (המתפלל בירושלים) ולבית קדש הקדשים (המתפלל סמוך להר הבית).

בתי כנסת שארון הקודש בהם אינו מכוון בדיוק כנגד ירושלים, יש לצדד בתפילה לכיוון ירושלים, אך בתנאי שלא ייראה כמפנה עורף לארון-הקודש (מ"ב צד,י).

ב. כיון שירושלים עדיין בקדושתה עומדת, אין פודין מעשר שני בין חומות ירושלים. מעשר שני שהופרש שם - יירקב, אלא אם כן היו הפירות טמאים עוד בהיותם טבל קודם להפרשת המעשר.
יהי רצון שיקויים בנו "ותחזנה עינינו בשובך לציון ברחמים".