קדושת האדמה והיחס לפלשתינים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/03/02 07:51 ד בניסן התשסב

שאלה

מאז ומתמיד הייתי נאמן לדרך ארץ ישראל השלמה

אך כיום אני נשאר בחוסר מענה בטענות חברי לעבודה בהקשר לשהייתנו בהתנחלויות

קשה לי להודות אך החלו סדקים באמונתי בדרך ועולה בי שוב ושוב השאלה של קדושת האדם מול קדושת האדמה

במיוחד קשה לי להתמודד מול הטענה שאזרחים (פלסטינים) הנמצאים בעוצר ובמצוקה כלכלית שאי אפשר להתכחש לה מרגישים שאין להם מה להפסיד ומנקודת מבטם הם נלחמים על מולדת.

יתרה מכך לו הייתי פלסטיני לא בהכרח שהייתי שונה משהידים של היום

תשובה

בס"ד

בודאי שקדושת האדם היא יותר חשובה מקדושת האדמה. אבל החלוקה הקוטעת הזו בין "אדם" ל"אדמה" היא טעות שהושרשה בנו במשך 1900 שנה גלות וניתוק.
אין דבר יותר מחובר מאשר אדם ואדמה.
זה קשר של חיים, אי אפשר לפרוח באויר.
זה קשר של צליל אדמ- אדמה.
זה קשר של יצירה.
ממנה הוא חי.
אותה הוא עובד
ממנה מגיע הלחם והפירות שלו.
אי אפשר לשום אומה לחיות בלי אדמה.
גם בשעת המוות חוזר האדם אל האדמה אחרי פטירתו.
כשהקב"ה מבטיח לאברהם שתקום ממנו אומה. בד בבד עם הבטחה זו הוא מבטיח לו בנים ומבטיח לו ארץ.. בלעדי שניהם – אין עם.
אין אפשרות לקבל תורה במצרים, ואין אפשרות להקים מקדש באירופה. אין ערך למצוות בחוץ לארץ. כי רק כאן הוא המקום שאותו בחר ה'.
מה נעשה עם הערבים שנמצאים כאן?
איננו רוצים לפגוע בהם. זו לא המטרה שלנו. איננו רוצים לפגוע באיש אבל – ב"בקשה" לא לפגוע בנו.
כל עוד הם לא הפריעו לנו – לא פגענו בהם. אם האומה הערבית נלחמת בנו ברשעות – צריך להלחם בהם ככל דרך שהיהדות מלמדת. לא כדרך הנצרות האכזרית, ולא כדרך שהנצרות מטיפה לכולם (חוץ מלעצמה). דרך של הגשת הלחי השניה.
הסיפור הזה של "ואהבת לאויבך כמוך" הוא סיסמה שאף אחד לא הצליח לישם במשך 2002 שנים. אלו דיבורים ריקים מתוכן ממשי. אין דבר כזה!!
לא קם, וכנראה גם לא יקום!!
אם הערבים מכירים במה שאלוקים רוצה, הם יודעים שהארץ הזו תהיה של עם ישראל ושהם יקבלו 22 מדינות ונפט – אהלן וסהלן.
אם הם רוצים לקחת את כבשת הרש ולהשאיר אותנו בלי מדינה – נזרוק אותם לכל הרוחות.
אם הם רוצים להתפוצץ בנינו, כי חייהם אינם שווים בעינהם לכלום – נדאג שהם יתפוצצו עם המטענים שלהם לבדם.
אם הם רוצים להלחם בנו מאחרי עגלות ילדים המשמשות מחסה – נלמד אותם פרק בהלכות מלחמה. שלא נסכן חיים של שום חייל בגללם.
אם הם רוצים לזרוק אותנו לים. נאמר להם: או אנחנו בים או שהם בים. אין ברירה אחרת.
שאל את חבריך השמאלנים – מה אתם רוצים?
האם מישהו התעלל בערבים לחינם. האם היו עושים להם עוצר ומונעים מהם עבודה וכד'. אם לא היתה אינתיפדא .
הם הביאו על עצמם את כל הרע הזה.
אבל לפני כל זה צריך להבהיר להם חד וחלק. בארץ ישראל לא יקומו שתי מדינות. לא תקום כאן עוד מדינה - מדינת טרור. . אם הם רוצים להלחם על הקמת מדינת טרור לצידינו – אנו נאמר להם לא. והאחריות על אובדן חיים היא כולה שלהם. זו לא ארצם. זו לא מדינתם. אפילו מוחמד נביא ההאיסלם לא נתן להם את הארץ הזו. באיזה זכות הם דורשים אותה לעצמם?
באיזה זכות הם דורשים שנצא מכאן. האם הם בראו את האדמה הזו?
אלוקים ברא אותה והוא קבע שזו ארץ ישראל.
מי שחולק על אלוקים – שישלם את המחיר.

המחיר שהם שילמו הוא "כלום" לעומת מה שהם צריכים לשלם על התנהגותם הרעה והתחצפותם לאלוקים.
יש לי הרבה מה לכתוב לך אבל בנתים כתבתי את מה שהיה על ליבי ואם תרצה עוד – כתוב לנו.