קבר ר' חנניה בן דוסא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/07/05 14:44 יט בתמוז התשסה

שאלה

בס"ד

שלום רב

קראתי ושמעתי כי קברו של רבי דוסא בן הרכינס

נמצא בצפת התוכל לומר לי היכן בדיוק?.

האם רבי חנניא בן דוסא היה באמת בנו של רבי דוסא בן הרכינס?, היכן קבור רבי חנניא בן דוסא?, חברי מקריית ספר אמרו לי שכנראה בכפר הערבי עראבה, איפה נמצא הכפר הזה?, האם ניתן להגיע לשם כעת מבחינת המצב הבטחוני?.

מקווה שזו אינה טרחה גדולה מדי

בכבוד רב

שלומי בדוסה

תשובה

בס"ד

בספרו של האר"י ז"ל מופיע כי מה שמקובל היום לקרוא מערת שם ועבר הוא מקום הקבורה של רבי דוסא בן הרכינס.
רבי חנניה בן דוסא קבור במקום שנקרא צומת חנניה. על שמו. והוא הצומת של הכביש הנכנס לכפר חנניה – גם הוא על שמו של רבי חנינה בן דוסא.
אין שום בעיה בטחונית להגיע למקומות הללו. ברוך השם.

בהצלחה