קבלת שבת

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 28/06/02 09:24 יח בתמוז התשסב

שאלה

ראיתי שכתוב בבא"ח (ש"ש וירא ה"ב) שצריך לעצום עיניים בקבלת שבת ממזמור הבו לה' בני אלים עד סיום מזמור ה' מלך גאות לבש.

שאלתי היא: בבית כנסת שנוהגים לומר משניות "במה מדליקין" בין לכה דודי למזמור שיר ליום השבת-האם צריך לעצום עיניים גם באמירת במה מדליקין או רק במזמור הבו לה' בני אלים,לכה דודי ,מזמור שיר ליום השבת ומזמור ה' מלך גאות לבש?

ומ"ש שם לשים הידיים על החזה-הכוונה החזה ממש או על הלב?

תשובה

שלומות,
עצימת העינים היא דווקא במזמור "הבו לה בני אילים","לכה דודי","מזמור שיר ליום השבת".באמירת "במה מדליקין",לא עוצמים עינים.
כיום שישנם סידורים אין חובה לעצום עינים אם מתפלל מתוך הסידור.
שימת הידיים על החזה היינו שישים ידו השמאלית על החזה וידו הימנית על השמאלית.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפךני