קבלה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/12/01 14:25 ד בטבת התשסב

שאלה

שלום

יש לי ידיד שקרא כמה שורות בספר הקבלה ולקח את זה ממש קשה,אבל הוא לא רוצה לגיד מה הוא קרא שם ולמה זה כזה נורא....

הרב יכול לגיד לי אולי מה כתוב שם?תודה

תשובה

בס"ד
אני לא יודע מה הוא קרא, כי בספרות הקבלה יש הרבה מאוד ספרים וכד' כך שכדי לעזור לו אני צריך לדעת בצורה יותר מדויקת מה הוא קרה.
אני מניח שהוא קרה משל על הקשר בין אלוקים לעם ישראל שהוא כמו חתן וכלה. דימוי שמוזכר הרבה בנביאים ובשיר "לכה דודי לקראת כלה".
הפתרון הוא לומר לו שהקב"ה ברא את האדם בצלמו.
אבל מי שלא ניקה את עצמו מהתאוות האישית ומתסכל על כל בחורה שעוברת ברחוב בעינים של תאוה לא יכול ללמוד דברים אמיתים עוצמתיים כאשר הוא מערבב את התאוות שלו בפנים.

מסקנה - אפשר ללמוד קבלה רק אחרי שמנקים את הכעס, התאוה וכד'. אני לא מדבר על שנאה ח"ו שלא תהיה אלא אפילו קפידה קטנה אסורה ללומדי קבלה ומכאן תשליכי על הנקיות בעניני תאוה

בהצלחה'.