קבלה לחוזר בתשובה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/01/06 23:22 טז בטבת התשסו

שאלה

בס"ד.

כבוד הרב,ה' עמך!

השאלה שאני אשאל היא מורכבת מעט..אבל אני אגש לעניין.

יש לי חבר שחזר בתשובה..הוא לומד אומנם לבד אבל באמת ניכר לעין שהוא עושה את זה תוך אמונה אמיתית! הבעיה היא שבלמידה עצמה הוא משלב לימוד של קבלה וזוהר יחד עם הלמידה של התנ"ך משנה וגמרא..יצא לי לדבר איתו בעניין מספר פעמים וניסתי להסביר לו את חשיבות הסדר בלמידה שכן אי אפשר לגשת לתורת הסוד בלי בסיס חזק, בלי צידה לדרך.. ובאופן כללי את החשיבות של המורה דרך לדרך מורכבת כ"כ..(הוא מתעקש ללמוד לבד) ייתכן בהחלט שאני טועה ואולי הדרך היא ללמוד את התאוריה לדעת אותה ואז לגשת לעולם המעשי.. אשמח אם תוכל לתת לי תשובה מסודרת לשאלה מסובכת...

תשובה

בס"ד

אם אתה היית שואל - הייתי עונה לך שהדרך היא כפי שאתה מציע. אבל אתה שואל על נפש של מישהו אחר. אי אפשר לתת לך שום תשובה.

בודאי שעל פי הדרך הרגילה צריך ללמוד קודם נגלה ואחר כל נסתר. אבל יש יוצאים מן הכלל, ויש לכל אחד את המקום שבו הוא חפץ. העיקר הוא שהוא ילמד עם רב. מורה רוחני אמיתי שידריך אותו וידע לתת לו את הכיון הנכון. זה לא בהכרח אתה. ולכן אני לא עונה לך למרות שכל כוונתיך נכונות.

תוכל לקרוא כאן על לימוד קבלה לגיל הזה, גם אם תחפש את המילה "קבלה" תמצא תשובות רבות שיחזקו את מה שאתה כותב בשאלתך:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=31888

בהצלחה