קבלה וציונות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/04/02 15:02 כז בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

הגענו למסקנה עם חבר שרוב העוסקים בחכמת הקבלה ככולם נוטים לתמוך ברעיונות הציונות הדתית.

האם הרב מאשר את זה ואם כן, מהי הסיבה לכך ?

תודה מראש.

דניאל

תשובה

בס"ד

בודאי ובודאי. ראה מה כתב הרב קוק על קשר זה בפיסקה הראשונה או השניה בספרו החשוב מכל - אורות.

הרמח"ל עצמו כתב בתשובה להרב באסן ששאלו למה הוא עוסק כל כך הרבה בגאולה?
וענה לו כי המעיין בספרים הפנימים של הזוהר "רעיא מהימנא" וספר "התיקונים" של רשב"י יראה שאין שם שתי שורות שאינן מזכירות גאולה או משיח וכד'. אני, אמר הרמח"ל, ממשיך את דרכם.

כך כתב גם הזוהר הקדוש כי בלימוד הזוהר יצאו מהגלות ברחמים.
הרי לך הקשר היותר חזק בין פנימיות התורה לגאולה.

בברכת גאולה שלמה