קביעת רגע המוות

חדשות כיפה הרב שי פירון 29/01/02 05:50 טז בשבט התשסב

שאלה

אנחנו תלמידות אולפנית הרא''ל בכפר סבא, עוסקות בפרוייקט מאוד מורכב של מדע והלכה.

מתוך הנושא הגדול הזה יש תתי מחקרים.

אחד מהם הוא קביעת רגע המוות לצורך השתלת איברים.

שאלתי היא מיהו הקובע מתי האדם מת לצורך ההשתלה(חוץ מלב וכבד) ואיך מתבצע תהליך זה.

אם אפשר להתייחס לאיברים: לב וכבד.

תודה!

תשובה

ב"ה

שלום לכן

מצטער על העיכוב בתשובתי, לצערי ממתינות כ - 180 תשובות ואני עונה לשאלות אישיות לפני שאלות כלליות.

לגופה של שאלה:

מחלוקת עקרונית היא ביחס לקביעת רגע המוות ונפסק להלכה על ידי גאוני עולם שקבית רגע המוות תלויה בגזע המוח. רק אז מותר לגשת לנטילת איברים.
בכל בית חולים יש או רופא או נציג אחר של הרבנות שמלווה את התהליך ודואג שיעשה על פי ההלכה.

הבעיה בכבד ובלב היא ששם יש חשיבות יתירה ל"טריות" של האיבר ולכן חשוב שהמהירות לא תגרום ללקיחה לפני קביעת רגע המוות על פי ההלכה.

אכן, יש להקפיד בכל אלה אבל אין להם כדי למנוע השתתפות במצווה חשובה זו.

כל טוב,

שי