צער בעלי חיים בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/07/02 11:19 יג באב התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שמואל אליהו שלום רב,

שני שאלות לי אליך:

א-בשבת ראיתי חתולה אומללה שוכבת ליד גדר,

כשהרגל והיד שלה קשורים בגדר (כך שאין לה יכולת לזוז) אני אישית "שונאת" בע"ח ובעיקר חתולות אז לא ניראה לי שהיה לי את האומץ לגעת בה - כדי לשחרר אותה, חוץ מזה שנראה לי שיש איסור לגעת בבע"ח בשבת אבל אם היה בידי במקרה מספרים או כל כלי אחר כדי לחתוך, הייתי יכולה להישתמש בו?

ב-האם מותר להחזיק אוכל של בע"ח שלא רשום עליו כשר?

תודה רבה מראש ויום-טוב,

תשובה

בס"ד

א- צער בעלי חיים הוא מדאוריתא. על מנת להציל בעל חיים מצער ישתדל להתיר את החוט בידו ואם לא יכול יחתוך אותו בשינוי כיון שחיתוך החוט במקרה זה הוא "מתקן" והיה צריך להיות אסור אך כיון שהוא להצלת החתול - מותר בשינוי.

ב- אם אין שם בשר וחלב שמבושלים יחד - מותר. אבל אוכל חתולים או כלבים שבדרך כלל יש בו בשר וחלב מבושלים יחד - אסור כיון שזה איסור הנאה.