צניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 18/07/02 07:12 ט באב התשסב

שאלה

שלום, לך כבוד הרב!

אני גרב בישוב דתי, ויש לי הרבה חברות שמסתובבות עם מכנסיים, אבל אני הולכת עם חצאיות.

מתי שהחברות שלי רואות אותי עם חצאית, הם מסתכלות עלי ומרכלות עלי שאני לא "שווה".

ואני מפחדת מזה שבסוף לא ישארו לי חברות.

האם אני אמורה ללכת עם מכנסיים?

מה אני אמורה לעשות?

בתודה מראש

אורית

תשובה

ב"ה

אורית

את "שווה". את "שווה" הרבה. בעיקר בשל העובדה שאת דבקה בהלכה ובמה שהורו לך מורי דרכך.
אבל לא פחות מכך את "Aווה" בזה שמסתבר שאת קרובת משפחה של מרדכי היהודי. כבר עליו נאמר: "ומרדכי לא יכרע ולא ישתחוה". את מאמינה בדרכך ולא עושהאותם סתם. לכן את לא מוכנה לוותר עליהם רק בגלל שאחרים עושים אחרת.
את לא יודעת כמה - בעומק - חברותייך מכבדות אותך. אל תחליפי מכנסיים בחצאית. במשך הזמן יתברר לך שאת קונה הרבה מאוד בנות שמעריכות אותך. יחד עם זאת, אל תתני לסיבה הזו לנתק את הקשרים, את היחסים. לא המכנסיים גורמות לניתוק מחברות...

בברכה,

שי