צניעות

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 01/04/02 16:31 יט בניסן התשסב

שאלה

כבוד הרב,

בעבר הייתי בקשר עם בנים, לאחר שהבנתי שאין זה מותר ונכון נתקתי את כל הקשרים שלי עם אותם בנים. ברצוני לשאול מהו סוג היחס שעליי להתייחס כאשר אני פוגשת בהם ברחוב ומדוע בעצם יש איסור בקשרים כאלה או יותר נכון מדוע יש מסגרות דתיות שנותנות למקרים כאלו לקרות במסגרתן... תודה מראש. שנזכה לישועות.

תשובה

ב"ה מוצאי חג הפסח תשס"ב

לחנה שלום!

כשאת פוגשת אדם בשוק את צריכה לברכו לשלום, אם אותו אדם עלול להפגע אם תסתפקי רק באמירת שלום, ניתן גם להחליף איתו מספר מילים.
קשרים בין בנים לבנות הם בעייתיים מבחינה גדרי הלכות צניעות, אלא אם כן הם מתוך מטרת נישואין, או קשרי עבודה, עסקים וכיו"ב, דברים הכרחיים. כל קשר חברתי עלול להוות בעיה, ויש לבדקו היטב לפני שנגשים אליו.
אינני יודע למה את מתכוונת בשאלתך לגבי מסגרות דתיות, כל אדם שמקבל על עצמו עול מצוות מכיר ומודע לבעיה שציינתי,ואמור להתייחס אליה.

בברכה

בניהו ברונר

צפת