צניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 06/03/02 13:05 כב באדר התשסב

שאלה

האם מותר ללכת למשחקי מכבי ת"א למרות שיש שם רקדניות עם בגדים לא צנעוים. שהרי באים למשחק לא לרקדניות

תשובה

ב"ה

שלום לך!

אני מודה ומתוודה שלא חשבתי על הבעיה הזו, כיון שכבר שנים רבות לא ראיתי איך נראה משחק של מכבי.

השאלה צריכה להבחן בכמה פרמטרים כגון ביטול תורה, התמכרות והאלילות שחלק חשים כלפי השחקנים.
אוירת האיצטדיון שאינה תואמת את הערכים המרכזיים של חיינו.
המחיר היקר של הכרטיסים, שלא ברור שמשקף סדר עדיפות נכון בימים קשים אלה, ועוד, ועוד.

מצד שני, ספורט הוא דבר מרענן (בעיקר כשאחרים מזיעים...). ספורט מעורר לגאוה לאומית, וכל אחד מאיתנו זקוק לזמן בו הוא ממלא כוחות. מכאן החלוקה בין צפיה בשעות של עייפות לבין הקביעות והשיטתיות שבדבר.

לדעתי, אתה עושה לעצמך הנחות בכך שאתה בוחן את הבעיה רק מזוית הצניעות של הרקדניות ולא מהזויות האחרות. זה כמו להקפיד על תעודת הכשר לבהמה שאין בה סמני כשרות...
כוונתי היא שיש כאן התמודדות "דתית", מצומצמת ואין התמודדות "אמונית", רחבה.

את הבעיה של הרקדניות ניתן - אולי - לפתור על ידי שתעצום את עיניך בזמן הופעתן. אך, מה ביחס לשאלות האחרות שהעליתי?

שי