צניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 28/02/02 16:11 טז באדר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב.

רציתי לדעת, הם יש מקום לפעולות רציניות מעורבות של בנים ובנות, וכן לסעודות שבת מעורבות. בתודה מראש.

תשובה

ב"ה

אבישי,

שאלותיך הן שאלות רציניות ומשמעותיות שלא ניתן לענות עליהן כך. הרי הדבר תלוי בסוג החברה, בחלופות, באוירה, באיזור בו אתם גרים, ועוד.

ככלל אומר לך, שאם האוירה היא רצינית ופגישות מעין אלה מועילות לגבש את החבורה הרצינית בסניף מסביב לרצינות ומסביב לחיים בעלי משמעות הרי שיש ערך גדול בכך. במקומות רבים האוירה הכללית היא נווראית ולכן יש ערך גדול למפגשים כגון אלה. אבל אם האוירה היא אוריה של קלות ראש, של חוסר רצינות, אם משתמשים במילה פעולה או ארוחה שבטית ככיסוי למפגש סתמי, הרי שאם אתה יכול - התרחק מכך! לא בשביל זה הוקמה תנועת הנוער.
במצב בו אנו חיים, תנועת הנוער היא דבר קדוש וטהור המהווה מחסום נפלא בפני נוראות התקופה.

בברכה נאמנה,

שי