צניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 10/01/02 15:32 כו בטבת התשסב

שאלה

ערב טוב לך הרב שי פירון!

השאלה שלי היא:

תמיד אומרים שנשים חייבות תפילה אחת ביום, אני משתדלת להתפלל כל יום לפחות תפילה אחת, ורציתי לשאול אם זה באמת נכון שמותר ובסדר שהנשים תתפללנה תפילה אחת ביום-אם אני צריכה 3 תפילות או שזה בסדר אחת???

תשובה

ב"ה

חן,

ברכת ה' עלייך.

לשאלתך התייחסתי כבר בתשובה אחרת ולהלן תמציתה:

" א. המשנה ברורה סיים את סיכום הדעות באומרו: "וכן עיקר, כי דעת רוב הפוסקים...על כן יש להזהיר לנשים שיתפללו תפילת שמונה עשרה".

ב. ומכאן, שעיקר הדין הוא שתתפלל הבת שתי תפילות שחרית ומנחה.

אומנם, למנהג הספרדים אין הדין כן.ויש מי שהעמיד דין הנשים על פסק הרמב"ם ויש מי שפסק שיש לנשים להתפלל שלש תפילות.

אבל העיקר נראה לי כדעה המחייבת שתי תפילות ביום. ולואי ותזכי לקבל על עצמך (בלנ"ד!) גם את תפילת ערבית."

אוסיף ואומר: אם את שואלת אם יש מי שאומר שאפשר לצאת ידי חובה בתפילה תשובתי היא חיובית. ובעיקר לנשים שעסוקים בגידול הילדים ניתן להקל בתפילה אחת.
אני מבקש להוסיף נימוק נוסף, שאיננו ממין ההלכה הצרופה. דווקא בשנים בהם מתנהל דיון בדבר מקומה של הבת בעולם ההלכה, דווקא בשנים בהן בנות רבות מרבות בלימוד תורה, יש לחדד גם את הצד של עבודת ה', של ההתקרבות לקב"ה. אין ספק ששונה היחס בדבר הצורך בתפילה בין אישה השוהה כל ימיה באוהל ועסוקה, בקדושה וטהרה בגידול ילדיה לבין אישה היוצאת חוצה ומשתלבת במעגל החיים. כאן נראה לי שהצורך לתפילה הולך וגדל.

בברכה,

שי