צניעות

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 25/12/01 14:51 י בטבת התשסב

שאלה

בס"ד

כיום אני לומדת קורס מד"א וברצוני להתנדב אח"כ .ההתנדבות כוללות משמרות בשעות הלילה לפעמים בתחנה וגם לעיתים החברה שנמצאים בתחנה הם חילונים .האם לפי ההלכה יש עם זה בעיה שבת תתנדב במד"א?

תשובה

בס"ד

למירב שלום,

קשה לומר בצורה נחרצת שאסור להתנדב ב"מגן דוד אדום". ראשית לכל, ודאי יש להעריך את נכונותך להתנדב ולוותר מזמנך החופשי, על-מנת לעשות חסד. יחד עם זאת, את יכולה להיקלע למצבים בעייתיים מבחינה הלכתית, כאשר תמצאי לבד עם נהג או חובש, ואז עלול להיווצר איסור ייחוד.

כמו כן, עצם ההימצאות בצוותא בשעות הלילה המאוחרות בחברת אנשים שעולם ההלכה זר לערכיהם, יכול להוביל לסגנון ולצורת קרבה נפשית, שלא ברור לי שהיית חפצה להגיע להם בשעות היום.

הייתי מציע לך להפנות את האנרגיה החיובית שיש לך, להרבות חסד במקומות אחרים.

בברכה, הרב דוד סתיו