צניעות

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/12/01 12:47 כז בכסלו התשסב

שאלה

אני בוגר ישיבת הסדר.

לאחרונה התחלתי לצאת עם בחורה אנו לא יוצאים הרבה זמן אבל היא ממש מוצאת חן בעיני מה שאני לא יכול לומר על בנות אחרות שיצאתי עימן עד כה והיו רבות כאלה.

לאחרונה היא סיפרה לי שהיה לה חבר תקופה ארוכה והם עמדו להתחתן וגם קיימו יחסי מין מלאים.

אני מאד מתלבט מאז לגבי המשך הקשר.

האם עלי לסיים את הקשר בגלל דבר זה?

עלי לציין שהיא לא בחורה שעושה את זה עם כל אחד ועשתה את זה איתו רק מאחר ועמדו ממש לפני חתונה והאהבה הייתה גדולה מאד.

אשמח לקבל תשובה.

תשובה

ב"ה

ירון,

ראשית, כדי לא להקל בחומרת העניין אינני רואה שום צד להקל בעובדה שזה נעשה עם מי שחשבו להתחתן איתו. לראיה - לא היתה חתונה בסוף!
יש בכך פריצה של גדרי הטהרה ואין להקל בכך ראש.
יחד עם זאת, אם הבחורה מרגישה שהיה כאן כישלון והיא מצירה על כך ועשתה תשובה, אין זה פוסל אותה מלהתחתן איתה.
אני חושב שהדרך לבדוק זה מידת הצניעות שאתם תצליחו להקפיד עליה. זה המבחן האמיתי של שניכם.
סוף דבר, אם אתה מתרשם שזה מקרה שאינו מעיד על הכלל, תוכל להמשיך את הקשר.
ולואי ותזכה לבנות את הקשר על אדני הקדושה והטהרה.

בברכה,
שי