צניעות של בנות כשאין בנים בסביבה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/09/03 13:21 כג באלול התשסג

שאלה

שלום לרב!

השאלה הזאת מטרידה אותי כבר הרבה זמן אז אני יודה לך אם תתיחס...

אני בת 17 וגדלתי בבית דוסי ובאולפנא וכדומה... תמיד חינכו אותי שיש לשמור על הצניעות מטעמי בנים בנות ולא בגלל סיבות אחרות מה שהביא לכך שאני מוצאת את עצמי ואת חברותי מאותו סיבה לא נזהרות בצניעות בלבוש כמו ליד בנים אז שאלתי אם יש בזה בעיה? אם צניעות בלבוש היא רק בגלל בנים בנות או שיש מעבר?

רציתי לציין שאצלי ואצל חברותי זה בא לידי ביטוי גם בטיולים של בנות אז לא נוהגים בכל גדרי הצניעות שצריך ואנו מתירות לעצמנו כי אין בנים...

בקיצור מה סיבותיה של צניעות בלבוש?

תודה..

תשובה

בס"ד

צניעות היא תכונת נפש של האדם בינו לבין עצמו. האם הוא חושב באופן של גאוה.
באופן של התנשאות
באופן של להראות
באופן של החצנה.

או באופן אמיתי. של האדם שהוא מול עצמו שיודע שלחיים שלו יש ערך גם כשלא רואים אותו.

עוד אומר לך שיש ערך לצניעות גם בעיני אלוקים. ולכן על פי ההלכה אסור לאדם להסתובב ערום בביתו גם כשאין שום אדם אחר לידו. כי "מלוא כל הארץ כבודו" וזה נאמר על בנים כמו על בנות שצריכים כולם לדעת שהקב"ה נמצא בכל מקום והאדם שמתנהג בחופשיות כאילו כל העולם שלו ולובש בהתאם ומדבר בהתאם ואפילו הולך בהתאם - ["דוחק את רגלי השכינה".]

ולהבין. וכי האדם יש לו כח להרחיק את אלוקים מהעולם?
והתשובה היא כן ולא?

[כן - ]כשאתה יוצר מצבים רוחניים לא נכונים. או של גאוה או של ליצנות. או של טומאה. אלוקים אומר: "אני לא נמצא פה".

[לא - ]כי זה מצחיק שבן אדם שחי כל כך מעט זמן וכוחו כל כל מועט ואפסי יוכל לדחוק את רגלי האלוקים.

[והאמת היא ]שזה כמו ילד שדוחף את אבא שלו ואבא מתרחק לדחיפת ידי הילד. שיכול להתנגד ולא להסכים. אבל רוצה להראות לילד שיש למעשיו משמעות. ונותן לו לדחוף. ובלבד שלא יגזים.

וראי
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=31998