צניעות-לחיצת יד לדודות בבר מצוה

חדשות כיפה הרב שי פירון 16/03/02 16:25 ג בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

לרב שלום!!!

אני ילד שעומד להיכנס לעול המצוות ושאלתי היא האם ביום שמחתי בחגיגת בר המצווה יהיה מותר לי לתת יד ונשיקה לדודותי???

בתודה מראש

מאיר

תשובה

ב"ה

מאיר היקר!

אשריך שאתה שואל שאלות כאלה לקראת בר המצוה. זה מראה שנכונו לך ימים גדולים ועוד תגדל בתורה וביראה.
לגופו של ענין:
אין היתר להתנשק וללחוץ יד לדודות אבל אם תיווצר מציאות שאחת הדודות מאוד תיעלב ואין לך אפשרות להסביר לה למה אינך לוחץ את ידה ושאין בכך ביטוי לחוסר קרבה וכבוד, יש לעשות זאת תוך הבעת חוסר הנוחות שבדבר.

בברכת מזל טוב

שי