צניעות בפני מנהל מדרשה

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/09/02 19:04 כו באלול התשסב

שאלה

לרב, שלומות, הנני בת שירות באחת המדרשות ליהדות, במסגרת התפקיד עלינו הבנות להציג לפני קהל, המנהל שלנו רוצה לצפות בנו בחזרות, אנו חשות שלא בנוח לעשות כן, שאלתי היא האם דבר זה חורג ממסגרת הצניעות ? ( אם אפשר לפרט...) תודה מראש, שנה טובה, ישועות ונחמות...

תשובה

ב"ה

שלום,

מעצם העובדה שמדובר במדרשה ליהדות אני מניח שמדובר בהצגה צנועה שאינה חורגת מכללי ההלכה. אין לה להצגה זו אלה מטרה חשובה של העברת המסרים הרעיוניים אותן רוצה המדרשה להעביר לבנות.
ואם בהצגה עצמה יש בעיה צניעותית אין להציגה גם בפני ילדים קטנים וגם בפני בנות שהרי כמדרשה ליהדות אתן מהוות דוגמא ומופת.
לכן, אינני רואה איסור להציג את ההצגה בפני מנהל המדרשה מה גם שניתן להכיל את הכלל של "באומנותיה טריד". היינו שמי שעושה דבר במסגרת עבודתו, מחשבתו טרודה בכל הענייננים המעשיים ואין הוא מפנה דעתו להרהורי עבירה, ונראה לי שכלל זה חל גם ביחס למנהל מדרשה.

יחד עם זאת, אין לבטל תחושות של בושה טבעית וחיובית המבטאת בריאות נפשית וצניעות ישראלית טהורה. ולכן, אם אתן חשות בחוסר נעימות על מנהל המדרשה למצוא דרך שבה עבודת המדרשה לא תפגע אך המדריכות יחושו בנוחות.
וכל הבירור יערך בעדינות ובנעימות מבלי לפגוע ולתת תחושה כאילו אין הוא מקפיד על ענייני צניעות.

בברכה,

שי