צניעות בין בעל ואשה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/01/02 05:18 יח בשבט התשסב

שאלה

שלום.

השאלה שלי עוסקת בנושא די רגיש.

בזמן האחרון אני שמה לב ליותר ויותר איסורים שבעצם מוציאים את כוונת התורה מהקשרה לחלוטין.

אני לא תלמיד חכם ואני בטח לא יודעת את כל ההלכות. לכן אני לא יכולה לקבוע מה אמת ומה החמרה שלא לצורך.

אני אשתמש עכשיו בנושא די רגיש, מצטערת, אבל זו הדגמא שגרמה לי ממש לרצות לשאול את השאלה הזו.

יצא לי לראות חוברת הדרכה כזו, הניתנת לבחורי ישיבות ככל הנראה, בטרם חתונתם.

חוברת הוראות איך להתנהג עם כללים ברורים מה לעשות (והכוונה היא לאחרי החתונה).

אני לא אומר מה כתוב שם, אבל יוצא שם שכל העניין זה דבר טמא, אמנם מצווה, אבל מצווה של דבר טמא ומגעיל.

אסור לחתן לראות את הכלה (למה? מה האיסור בזה?) אסור שיתגלה שום איבר מאיברי הגוף (היא אשתו...למה אסור?).

מצטערת על הנושא הרגיש.

אבל זה לא מסתכם רק בזה.

הרעיון של התורה בדיני צניעות הוא למנוע קרבה בין גברים לנשים (דבר שיכול לגרום לגילויי ערווה וכו') - אבל היא אשתו. עם אשתך לא נראה לי שיש איסורי גילוי ערווה במצבים רגילים.

אני אשמח מאוד לדעת מה הגבול, אני יודעת שזו לא נוסחא פשוטה אלא מספר עניינים מורכבים.

בכל-אופן, אני כבר לא יודעת איזו דעה היא כנה ואמיתית ואיזו נובעת מחוסר ידע.

תודה רבה!

בברכה,

תשובה

בס"ד

אינני מכיר את החוברת שקראת אבל המטרה של החוברת היא הפוכה לגמרי ממה שנראה לך בתור בחורה רווקה למנוע קשר בין איש לאשה. ממש לא.
המטרה היא לא למנוע קשר גופני - להפך יש ענין גדול ביותר להרבות אהבה וקשר וחיבור עמוק ככל הניתן בין בני זוג וככל שיגבר הקשר בניהם
תשרה השכינה בניהם
תשרה הברכה בבית
יהיו להם ילדים יותר טובים\יפים\חזקים וכו'.
יתחזק עם ישראל
וכו' וכו' וכו'

הענין הוא אחר לגמרי.
השאלה היא האם הקשר יהיה בנוי על אהבה או תאוה. זה ורק זהו כל הענין.
אפשר לבנות קשר בין בעל ואשה החיים על פי ההלכה בצורה של "תאוה" המביאה צימאון גדול שאף פעם לא יודע שבעה.
תאוה שמביאה הרגשת חסרון. הרגשת נמיכות. הרגשה של ניצול, הרגשה של עלבון. בקיצור הרבה הרגשות רעות.

ישנה אפשרות לבנות את הקשר עם האשה בקטע היותר פנימי שלה. בה ממש ולא רק בבגדיה, בכספה, במשפחתה, ביחוס שלה, בגופה - רוצים שיהיה קשר שלו איתה ממש.

כדי לאהוב אותה מתחברים בניהם גם הגופים שלהם. אבל על מנת ליצור קשר בין נשמות ולא רק קשר בין גופות צריך לכבות את האור.
גוף האשה מושך מאוד - אבל גם.... נמאס. כמו כל דבר חומרי. (לא נעים לשמוע אבל כך מגיבים גברים שרוצים רק את גוף האשה)
נפש האשה מושכת מאוד ולעולם לא נמאסת. כמו כל דבר רוחני.
ההלכה שאומרת לא להסתכל על אשה במקומות האסורים. נסמכת על הפסוק "ואהבת לרעך כמוך" שלא תתגנה עליו חס ושלום.
את עדין בחורה וברוך ה' אינך מכירה את החיים מכל צדדיהם. האמיני לי חכמינו היו חכמים!!. הרבה יותר ממה שחושבים אפילו החברה הדתיים.