צניעות בין אחים

חדשות כיפה הרב שי פירון 01/05/02 16:14 יט באייר התשסב

שאלה

מספר שאלות יש לי:

1. האם מותר לי לישון עם אחי הגדול בחדר אחד (שנינו עברנו גיל מצוות)? אנחנו ישנים יחד משתי סיבות: או שאין מקום אחר בבית בגלל אורחים, או שאני מפחדת

2. האם יש איסור ללכת במכנסיים ליד אחי הגדול?

3. האם יש בעיה בנגיעה בבנים שטרם הגיעו לגיל בר מצווה (כיתות ה'-ו')?

תשובה

בה

שלומות!

1. אין איסור לישון יחד עם האח, בעיקר כשזה לא בקביעות - כפי שהזכרת. אבל יש גילאים שבהם מגיעים למצב שזה לא ראוי ולא נכון. אי אפשר להרגיש חופשי ומשוחרר. ולכן, אני חושב שראוי שאחים ואחיות לא ישנו באופן קבוע באותו חדר אא"כ יש צורך מיוחד.

2. מותר להסתובב במכנסיים ליד האח. גם כשנמצאים לבד, נכון ללבוש מכנסיים רחבות. צניעות היא גם בין אדם לעצמו, ק"ו לאחיו.

3. יש מחלוקת בענין זה, ולכתחילה, בעיקר כשמדובר בהיכרות קבועה, ראוי להקפיד.

בברכה,

שי