צניעות בהפגנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/04/02 04:12 יז באייר התשסב

שאלה

לרב שמואל אליהו שלום!

אני תלמיד ישיבת אור עציון ושאלתי אליך היא: כשאנחנו הולכים להפגנות אני רואה שבאות בנות כביכול שומרות נגיעה אבל בהפגנות כולם נוגעים אחד בשני וכל שמירת הנגיעה כבר לא שווה.

אז בכלל מותר לבנות לבא להפגנות? אם אין משהו שמפריד בין הבנים לבנות?

למרות צריכים להפגין נוכחות הקבה מעדיף שבנות ישמרו מאשר יבואו להפגנות להפגין נוכחות.

תשובה

בס"ד

התשובה היא חד משמעית, אין שום היתר לבוא להפגנה כאשר עוברים על הלכות נגיעה וכד'.

רק שעל עצם ההנחה שבשאלתך אני שואל האם זה נכון?
עד כמה שראיתי בהפגנות שנכחתי בהם, יש מקומות שבהם אפשר ללכת ולשמור נגיעה למהדרין מן המהדרין.

אם אתה שואל - כנראה שנתקלת בתופעות אחרות.

לכן אני חושב שצריך להפנות את דבריך למארגנים שיקפידו תמיד על מקומות מיוחדים שבהם תשמר ההפרדה.

לפעמים כמה מילים מכוונות מעל הבמה יכולים מאוד לעזור.

אני יודע שמו"ר אבי בכל חתונה מבקש מהקהל להתרכז בשני צדדים של החופה כדי שתהיה השראת שכינה.

ובהפגנות שאנו פונים לא רק לשרי הממשלה התחתונה אלא גם לשרי הממשלה העליונה - ודאי שצריך להפקיד בכך.

מסקנה למארגנים:
אם צריך להפגין על מנת להציל חיים או את ארץ ישראל, לא צריך לבטל את ההפגנה. צריך לדאוג לצניעות.

מסקנה לאנשים הפשוטים:
חפש\חפשי לך מקום שבו אין דוחק ויש הפרדה טבעית.
אם אין מקום כזה - אל תלך\תלכי.
פני למארגנים שיכינו מקום בצניעות.

ישר כוח!