צלמת לריקודי הנשים בחתונה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/10/03 09:42 יא בתשרי התשסד

שאלה

האם הרב רואה חשיבות בבקשה מאת הצלמים בחתונה לדאוג לצלמת,אישה,שתצלם את מעגלי הנשים הרוקדות בחתונה(שיש בה הפרדה כמובן) מתוך רצון לשמור על גדרי צניעות ולא להביא את הצלם לידי הרהורי עבירה וכיו"ב?

פשוט לאחרונה נתתי את דעתי לכך שאנו עושים מאמצים רבים על מנת לשמור על גדרי הצניעות בריקודים בחתונה על ידי הצבת מחיצה ובנקודה הזאת יש מעין התעלמות. מה גם שסביר להניח שהבנות ירגישו יותר בנוח שמי שמצלם אותם הוא אישה ולא גבר.

תשובה

בס"ד

ממש חשוב. וממש נכון. ויבורכו כל אלה שתורמים להביא יותר צניעות וטהרה בישראל.

הרב צבי יהודה זכרונו לברכה היה אומר שבצניעות הוא מחמיר. וזה ממש נראה לי הכי טבעי שבעולם.

זה מביא הרבה השראת שכינה ויותר קדושה לכולנו.

תבורכו