ציצית

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 03/08/02 22:11 כה באב התשסב

שאלה

אם ברכתי על ציצית אחת ואח"כ אני לובש ציצית אחרת, האם אני צריך לברך גם עליה? (זאת אומרת, האם ענין ברכת הציצית הוא באדם או בציצית?).

ואם הורדתי את הציצית לכמה שעות, צריך לחזור ולברך?

ושאלה אחרונה: האם צריך לישון עם ציצית?

תשובה

יאיר שלום,
מי שהחליף טלית קטן או גדול באחר,אע"פ שלא שהה ביניהם,צריך לברך על שני.
אם פשט טליתו על דעת לחזור וללובשו מיד,כגון:שנכנס לבית הכסא או לטבול טבילה קצרה וכד' כשחוזר ללובשו מיד אין צריך לברך,משום ספק ברכות להקל.אבל אם נכנס להתרחץ ןשהה זמן רב(חצי שעה),יברך שנית על הטלית משום דאיכא היסח הדעת.
לפי הפשט,לא ישנים עם טלית קטן,ואילו לפי הקבלה,יש לישון עם טלית קטן.

בברכה,

שמואל זעפרני