ציצית

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/01/02 03:29 יז בשבט התשסב

שאלה

בס"ד

שלום,

שמי עדי אני בת 15.5, ויש לי בעיה שמציקה לי אבל היא אינה נוגעת לי אישית, הבעיה היא - הורדת הציצית . דעתי בנושא שחוץ מהצווי בתורה " ועשו להם ציצית על כנפי בגדיהם ..." האנשים שהולכים עם ציצית הם אלה שדבקים בדרכם ובאמונתם וצועדים כנגד כולם בגאוה ( נראה שהורדת הציצית נהפכה להיות מעין מודה). אני רוצה עזרה בהסבר הסיבה ללבישת הציצית בשביל לעזור לאנשים האלה .

בתודה מראש ,

עדי.

- אני יודעת שאולי זה מצחיק שבת רושמת את זה אבל מה לעשות זאת החברה שלנו וזה ממש מפריע לי ואולי בעזרת ה' ובעזרתך אני יוכל לעזור לאנשים האלו, כי מה שהם מחפשים זה את התשובה הנכונה!

תשובה

ב"ה

עדי,

בתמצית אכתוב לך שלציצית יש שתי מטרות מרכזיות הבאות לידי ביטוי בדברי התורה:"וראיתם אותו וזכרתם את כל מצות ה'".
1. הציצית כגורם מרתיע - העובדה שציציות מבצבצות מבין בגדיו של האדם מרתיענ ועוצרת אותו מלעשות חטאים. הציצית היא מחסום ותריס בפני הפורענות. היא מעין "אמצעי מיגון" המונע חטאים.
2. הציצית כביטוי לשייכות וממילא כגורם המעורר לגאוות יחידה. מי ששמח להשתייך למחנה מסויים - מפגין זאת כלפי חוץ. לא ראינו צנחן המחביא את כנפי הצניחה שלו...
לכן, הציצית היא "כנפי הטיס" שלנו. אנו מתגאים בה כי היא מסמלת את קבוצת ההשתייכות שלנו.

עד כאן, בקצרה.
יישר כח על האכפתיות שלך.

בברכה,

שי