ציצית(בחוץ/בפנים)

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 08/07/02 13:26 כח בתמוז התשסב

שאלה

ראיתי רבנים שהולכים עם הציציות מחוץ למכנסים ומתחת למעיל.

שאלתי היא: האם זה נחשב שהם הולכים עם ציציות בחוץ כי זה מחוץ למכנסים או שזה נחשב שהם הולכים עם ציציות בפנים כי הם מכוסות מאחורי המעיל??

והאם בזה הם יוצאים ידי חובה לכולי עלמא(גם לסוברים שצריך להכניס וגם לסוברים שצריך להוציא)?

תשובה

שלום לשואל !

ידוע ומפורסם שדעת המגן אברהם להוציא החוצה את הציציות ודעת הנוהגים כמנהג הקבלה והספרדים שלא להוציא .

היה בדור שלפני הקודם הרה'צ עיי'ש שלזינגר שעל שמו בני עיי'ש והוא החמיר ללבוש טלית קטן עם ציציות ארוכות שיצאו מעבר למעיל הרבנים ( הנקרא פרא'ק )

אך לא נהגו בזה הרבנים .
ומי שרוצה להוציא ציציותיו מעל החולצה והן מכוסות במעיל שעליו , מסתמא יוצא דעת המקובלים שהרי אינן נגלות אך אין בזה הכרח ולא כולם נהגו בזאת .
ומי שהיה רגיל בצעירותו להוציא ציציות ועתה הן במעילו יכול להמשיך כך .
בברכה ,
יוסף אלנקווה .