ציונות דתית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/12/01 13:28 ה בטבת התשסב

שאלה

האם הציונות דתית היא פשרה בין החילוני לחרדי?

האם אנחנו משקרים לעצמנו? האם אנחנו פשרנים?

האם יש מקום למלכאה צבא וכו' או רק ללמוד תורה?

תשובה

בס"ד
ציונות דתית אינה פשרה ח"ו. הציונות הדתית היא הדרך שלכתחילה היא הדרך שכתובה בתורה.
זוהי תורה שלמה שיש בה גם התיחסות גם לארץ ישראל גם התיחסות לעם ישראל והכל בדרך תורה, בדיוק כמו שמשה רבינו ראה את התמונה.

מי שרואה רק את התורה ולא את הקדוש ברוך הוא - לא רואה גם תורה. מי שלא רואה את עם ישראל או את ארץ ישראל - כנ"ל (עיין בספר בראשית שמות ויקרא במדבר ודברים בכל הפרקים ותראה את דברי כתובים שם).

זה לא אומר שהחרדים לא מתיחסים לעם ישראל או לארץ ישראל - ח"ו. הם רואים את כל זה, ולאט לאט במשך חמישים שנה הם מתקדמים למצב שבו הדברים האלה תופסים את המקום הראוי לו.
המצב שהיה לפני חמישים שנה שבו היו חלק מהם נגד עליה לארץ ונגד בנין הארץ עבר ואיננו ברוך השם. היום הם הופכים לאט לאט להיות ראש החץ ביחד עם הציונות הדתית לגאולת העם והארץ בדרך התורה.

זכות ראשונים שמורה לציונות הדתית שראתה את כל זה לפני חמישים שישים ומאה שנה ובנתה פה בארץ תשתית לחיי דת נכונים בנישואין וגירושים על פי ההלכה. בצבא כשר, בחינוך דתי, בחוקים שמאפשרים חיים עלפי תורה בארץ.
רק בכך שבנו את התשתית הנכונה אפשר לבנות פה מדינה על פי התורה.

גם היום מי שמוביל ביחס לארץ ישראל שהיא התשתית לגאולה של העם והעולם היא הציונות הדתית. אבל כיום יש לה שותפים סמויים וחצי גלוים מהציבור החרדי האגודאי באופן כזה או אחר.

זו הדרך לגאולה