צ'ט עם גוי ביום שבת שלו וחול שלי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/06/02 07:54 יד בתמוז התשסב

שאלה

לכבוד הרב אליהו, שלום

שאלתי היא: האם מותר לי לצ'וטט אם אדם שאביו יהודי אך אימו גויה (ושעבר ברית מילה!) במוצ"ש, בזמן שאצלו עדיין שבת?

בכבוד רב

עידו

תשובה

מי שאביו יהודי אך אימו גויה הוא לא יהודי. אם הוא עבר ברית מילה לשם גרות - הוא אולי יהודי וזה צריך להתברר בבית דין.

אבל כל זה לא כל כך משנה כיון שאסור לגרום ל"לא יהודי" לחלל שבת בעבורך.
וכשהוא מצוטט איתך בזמן שאצלו שבת - הוא מחלל שבת בעבורך.

למה?
זה דומה למה שכתוב כי אסור לאדם שיעבוד כל מי שקשור אליו בשבת. אפילו עבדו ואמתו ואפילו שורו וחמורו. כל שכן נכרי שהוא צלם אלוקים שאסור שיחלל שבת בעבור יהודי.