צורת נשיאת כפיים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/10/03 22:54 ה בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב,

ברצוני לדעת מדוע בברכת כהנים הכהנים עושים את התנועה בכפות ידם של - אגודל רווח, אצבע אמה רווח, קמיצה זרת.

בברכת גמר חתימה טובה

מזל כהן

תשובה

בס"ד

שלום לך מזל.

את התשובה לשאלתך כותב הטור, אורח חיים בסימן קכח:

"וחולקין אצבעותיהם ע"פ המדרש "מציץ מן החרכים" ששכינה למעלה מראשיהן ומציץ מבין חרכי אצבעותיהם.

ומכוונין לעשות ה' אוירים בין ב' אצבעות לב' אצבעות אויר אחד. בין אצבע לגודל ובין גודל לגודל, לקיים "מציץ מן ה' חרכים".

עכשיו זה לא יותר ברור אבל יותר יודעים לאיזה כיון ללכת. כי זה לא סתם איזה ענין טכני, זה יותר ענין רוחני שדרך ידיהם של הכהנים בא השפע האלוקי.

ובאמת אנחנו מכירים את הענין הזה של הברכה עם ידים מברכת יעקב לבניו. ששם הוא שם את הידים על ראש הנכדים שלו בסדר מיוחד לפי השפע שהוא רוה להעביר להם.

גם חמשת הרווחים הם רמז לכך שהקב"ה פועל במחש גבורות וחמש חסדים. ורמז ענין הוא חמשת האצבעות ביד ימין וחמש ביד שמאל.

גם מוצאות הפה הם חמשה כי דרך הפעולה בעולם היא בשתי חמישיות - בעשריה.
עשר מכות עשר מאמרות שנברא בהם העולם. וכמובן עשרת הדיברות.

אני לא משלה את עצמי שאחרי ההסבר שלי את יודעת יותר. לי נראה שאחריו אני יודע כי יש ללמוד הרבה כדי להבין אותו לעומקו.

וראה עוד
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=3193

בהצלחה רבה בחיים ובעבודת ה'!