צום בהריון

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/07/02 09:55 כה בתמוז התשסב

שאלה

1. האם אישה בחודש השביעי להריונה חייבת בצום ט' באב? אם כן ומתעוררת בעית התיבשות העשויה לגרום לצירים מוקדמים כיצד מותר לה לשתות? אם רופא אומר שעדיף שלא לצום האם לשאול שוב רב או ללכת לפי המלצת הרופא (הרופא אינו אדם דתי)?

2. האם ישנם שמות תנכי"ם כגון עמרי, אביהו, אמנון וכדומה שעדיף לא לקרוא בהם לילד?

תשובה

ב"ה

שלומות,

החודש השביעי והשמיני הינם חודשים קריטיים בהריון.
אם אין לך בעיות תתחילי בצום אבל אם יש תחילה של בעיה או אם רופא אומר שיש לך בעיה רפואית מוגדרת,
תוכלי שלא לצום.

אין לרקרוא לילדים על שמותיהם של דמויות רשעיות מ התנ"ך אף אם הצליל שלהם "ישראלי", צברי.

בברכה,

שי