צוחקים עלי - אני לא הולך עם בנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/01/06 22:20 יז בטבת התשסו

שאלה

שלום רב,

יש לי בעיה גדולה ואיני יודע מה לעשות.

הבעיה היא כזאת:

אני בבית ספר דתי, אך לצערי אימי היקרה לא רצתה שאהיה בבית ספר של בנים בלבד (לא ישיבה) לפני שנים, היום כל חברי בכיתה בקשר עם בנות בשכבה ואני איני מעוניין בקשר כזה כי אני יודע שזה יגרום לי לחטוא.

לצערי הרב הגעתי למצב שבו אני חייב להיות בקשר עם בנות אחרת חברי לכיתה יחשבו אותי לילד "דפוק" (סליחה על הביטוי), ורוב הסיכויים שכל הזמן יקראו לי "דוס" ועוד כל מיני שמות כאלה, ולא רק זה אלה לא ידברו איתי כמו עכשיו ויש עוד הרבה סיבות שלא אוכל לפרט...

ברצוני לדעת מה אפשר לעשות בעניין, אם יש הקלות בנושא או משהו כזה.

בתודה,

ישראל

תשובה

בס"ד

מוטב לאדם להקרא "שוטה" כל ימיו, ולא להחשב "רשע" שעה אחת לפני הקב"ה.

אתה בדרך נכונה. ולפי דעתי אתה צריך להסביר לאמא שלך שזה לא מקום בשבילך ואתה מבקש מאוד לעבור לבית ספר שמתאים לך.

ישראל!!
אני כל כך רוצה לחזק אותך.
אני ממש מרגיש את המצב הקשה שלך.
אני רוצה לומר לך משהו מנסיון. יש שלב בחיים שבו החברים שנכשלו באיסורים מסתכלים על עצמם בזילזול. הם עשו מה שהם לא מאמינים בו ויודעים בסתר ליבם שזה לא בסדר.
גם הבנות מרגישות מנוצלות וכד' וגם הם מרגישות בשלב מסוים שזה מגעיל מה שקורה איתן, המקום שהם נסחפו אליו למרות רצונם.

בשלב מסוים - החברים מנסים לגרור אותך יחד איתם. אתה שלא נמשך איתם מוכיח להם שאפשר אחרת. וזה "מזכרת עוון" בשבילהם. ולכן הם ינסו למשוך אותך בהערות כמו "דוס" "חנון" וכד'. (אלה בדיוק ההערות שנזרקות למי שלא מסכים לעשן סמים במסיבת שוטים).

כשאתה מתמיד בדרכך. ההערות שלהם הופכות להיות להערכה. ולפעמים להערצה.

עם כל זה אני לא מציע לך להעמיד את עצמך בנסיון, למרות שאתה עומד בו יפה. ולכן אני מציע לך לדבר שנית עם אמך על העברה לבית ספר אחר.

ה' עמך !!