צוות בית מדרש במחנות בנ"ע

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/06/02 05:21 יז בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

לרב שליט"א ,השלום והברכה ותודה מראש?

ב"ה סיימתי את השמינית השנה והציעו לי ללכת לכמה מחנות ולהיות שם צוות בית מדרש! ז"א שבאים קבוצה גדולה של חבר'ה מסיימי שיעורי א,ב,ג ו"מרימים" את האוירה במחנה (בערב אין לחניכים מה לעשות אז זו אלטרנטיבה טובה לכל הבנים- בנות שיש שם)והתברר שהרבה רבנים תומכים בזה (הרב קוסטינר ,הרב אלישיב ועוד) שאלתי היא אם יש מקום ללכת למחנה ולהשפיע שם (על מדריכים חניכים באוירה )

תשובה

בס"ד

צריך הרבה בדיקה על דבר כזה.

לי זה לא כל כך נראה כי זה כמו הכשר למחנות שלדתעי יש בהם הרבה שלילה - תערובת.

אני מבין את הצורך החיוני להרים שם את האוירה.

התשובה האמיתית לך תלויה במציאות בשטח מה יהיה בפועל. עליה או ירידה. גם לך וגם לחניכים.

מה אתה עושה. יש אומרים כן ויש לא. מה עושים?

שאל את ראש הישיבה שלך.