צדק בעולם הבא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/09/02 18:05 כח באלול התשסב

שאלה

תגובה לתשובה של הרב לשאלתי הקודמת https://www.kipa.co.il/ask/personal.asp?id=8152

תשובה

בס"ד

לא אמרתי כי מי שנולד כחילוני מצבו יותר גרוע ממי שנולד כדתי. כי התיקון על חטא שאדם חוטא בשוגג או באונס הוא הרבה יותר קל ממי שחטא במזיד.
רוב חטאי הדתים הם ברמה כזו או אחרת של מזיד - ורוב חטאי החילונים הם ברמה זו או אחרת של שוגג. כך שקשה לדעת מה עדיף להוולד דתי או חילוני?

אבל כל זה הוא חשבון של מעלה. מה עדיף? האם מישהו שואל אותנו איפה אתם רוצים להוולד - איפה שאדם נולד - שם הוא פועל ושם הכי טוב בשבילו לפעול.

אנחנו לא מתימרים לעשות את חשבונו של הקב"ה - רק מנסים לעשות את תפקידינו יותר טוב.

היה בטוח לחלוטין שהקב"ה יודע לחשב לכל אחד מה מגיע לו שכר או עונש לפי מעשיו האמיתים ולפי החינוך שקיבל.

לגבי התשובה שנתתי לתשובה השניה שם,

לא פלוג רבנן.
יש נשים שאלה שמשפיעות גם בגיל שישים, ויש אנשים כאלה שמושפעים גם מנשים בגיל שישים. ומה יהיה אם גיל חמשים? ומה יהיה אם היא מתאפרת בצורה מקצועית? או מותחת עור פניה? ומה יהיה אם הבחור הוא נשוי? ומה עם הוא רווק מושבע? ומה אם הוא ידוע כרודף שמלות?

הנך רואה שאי אפשר לתת לכל אחד להחליט איזה נשים מותר ואיזה לא?
לכן "לא פלוג רבנן" - חכמים לא חילקו גילים שבהם מותר או אסור.