צדקה, תפילה לקיום מצוות, תפילת תשלומין

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 21/02/02 13:40 ט באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום,

להלן מספר שאלות שברצוני לדעת:

1)האם מותר לכוון שמביאים צדקה להצלחה בדברי חול(לדוגמא: מבחן באנגלית)?

2)קורה לי לפעמים הרבה שאני לומד הלכות ולומד מצוות ואחרי זה שמגיע זמן שצריך לקיים אותם אני שוכח לגמרי מההלכה שלמדתי, האם יש תפילה מיוחדת לפני הלימוד של ההלכות שתעזור לי ליישם את מה שאני לומד?

3)במקרה ולא התפללתי תפילת מנחה(לאו דוקא מנחה) ובערבית אני רוצה להשלים תפילת תשלומין אז:

א)האם התפילת תשלומין שאני יתפלל צריכה להיות רק שמונה עשרה?

ב)מתי אני צריך לומר את השמונה עשרה של התשלומין? (אחרי שגמרתי להתפלל ערבית לגמרי, זאת אומרת בסוף תפילת ערבית אחרי עלינו לשבח, או שמא צריך ישר אחרי השמונה עשרה של הערבית הרגיל, להגיד את השמונה עשרה של התשלומין?

תשובה

בס"ד

א- כן
ב- "ויהי נועם ה' אלוקינו עלינו, ומעשה ידינו כוננה עלינו ומעשי ידינו כוננהו"
ג- כן
ד- אחרי שסיימת שמונה עשרה של ערבית לפני עלינו לשבח.