צדקה על חשבון עבירה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/01/02 10:02 יז בשבט התשסב

שאלה

בס"ד.

שלום, אנו שתי תלמידות כיתה י"א, במסגרת הלימודים אנו מתבקשות להגיש עבודת גמר אשר נקבעת כיחידת בגרות בתושב"ע.

נושא עבודתינו- צריבת דיסקים מזויפים, או לחילופין- קניית דיסקים מזויפים.

שאלתנו היא: האם עדיף לקנות דיסק מקורי שערכו עולה על 90 ש"ח, או לקנות את אותו הדיסק- צרוב, ב-30 ש"ח (או לצרוב בבית) ואת שאר הכסף (שהיה אמור לכסות את מחיר הדיסק המקורי) לתרום לצדקה ?

(אם תוכלו להביא לפנינו מאמרים\ ספרים הקשורים לנושא, נשמח מאד).

תודה מראש

תשובה

אין שום מצווה לתרום כסף ולגנוב אותו במקום אחר. להפך זו עבירה.
חכמינו אמרו שמצוה הבאה בעבירה - גם המצוה אינה מצווה על זה נאמר הפסוק "בוצע ברך נאץ ה'" מי שגונב לחם ומברך עליו - הרי זה כמי שח"ו מקלל את ה'.
גם כאן איזה צדקה זו?
הרי זו גניבה!
קראי באתר זה כמה שאלות על איסור צריבת דיסקים וראי שיש בזה איסור של ממש.

בספרי "תחומין" יש כמה תשובות על נושא זה