צביעת שיער

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 12/05/02 06:18 א בסיון התשסב

שאלה

אני בן 20, ושערות שיבה מתחילות להופיע בראשי מוקדם מהצפוי.

לי זה זה לא מאוד מפריע, לא כמו לאימי, בכל אופן שלוחצת עלי לצבוע או שיערי.

ציתי לדעת מהי עמדת ההלכה לגבי צביעת שיער של בנים.

תשובה

בס"ד

לצורי שלום,

בשו"ע יוד' סי' קפ"ב ס"ו, כתב המחבר שאסור לו לגבר לצבוע אפילו שערה אחת לבנה לשחור. משום "לא ילבש גבר שמלת אישה". אמנם כתבו הפוסקים בכל האיסור הינו כאשר האדם רוצה להידמות לאישה, אולם במקום שצובע את שערותיו כדי שיוכל לקבל מקום עבודה או מטעמים אחרים שאינם קשורים בהידמות לאישה, הרי שיש מקום להקל, לכן נ"ל שבמקרה זה הצדק עם אמך.

(עיין בספר נשמת אברהם על הסעיף הנ"ל, שם הביא את מקבץ הדעות בעניין ושכך הכריעו הגרש"ז אויירבך והגרמ' פיינשטיין זצ"ל).

כל טוב, הרב דוד סתיו